VeinMaster

Testünk megfelelő keringési rendszerét háromfajta ér rendszer biztosítja.

Az artériák az oxigént szállítják a szövetekben, a vénák az elhasznált széndioxidot szállítják el a szövetekből a nyirokerek pedig a szervezetünk védekezőképességében játszanak szerepet. Míg az artériás és vénás keringésünket a szív tartja működésben, addig a nyirokkeringésünket a a vénák és az artériák pulzáló nyomása, a szövetek nyomása, a légző mozgások és az izompumpa működése tartja keringésbe.

Az izompumpa a harántcsíkolt izmok működése folyamán keletkezik. Ez azt jelenti, hogy amikor mozgunk az izmaink működésbe lépnek, megfeszülnek és elernyednek. Ez a mozgás segíti a visszerek és a nyirokerek megfelelő  és kifogástalan működését.
Amikor az izompumpa működése elégtelen, az erekben a keringés nagy mértékben lelassul. A vénásvér nem tud megfelelően a szív iránya felé áramlani ezért az visszafolyik. Az erekben lévő billentyűk ezt a nyomást nem tudják elviselni így az ér kitágul. A kitágult érfalon keresztül pedig a folyadék (a vér alkotó részeként a víz) kiáramlik a szövetek közé feszítő fájdalommal járó ödémát okozva.

Az izompumpa csökkent működése a nyirokérrendszer működésében is kárt okoz. Mivel maga a keringést fenntartó működés romlik ezért a nyirokfolyadék sem képes megfelelően áramlani. Az úgy nevezett immobilizáció (a mozgás hiánya) miatt a nyirok is pangani kezd. Amikor nagyon megnő az erekben a pangó folyadék mennyisége az kiáramlik a szövetek közé, nyiroködémát okozva.

Kiknek javasolt:

 • visszeresség, nehézlábérzés esetén
 • láb és bokadagadás esetén
 • folyamatos ülő, irodai munkát végzőknek
 • nyiroködémás betegeknek
 • trombózis megelőzésére
 • mozgásszegény életvitel esetén
 • nehezen mozgó, idős embereknek

A VEINMASTER kiváló minőségű újrahasznosított műanyagból készült. Lekerekített sarkai védik Önt az esetleges  a sérülésektől. Az alja speciális kialakítottságú mérnök által tervezett ívű. (A minél jobb izompumpa kialakulásáért felel)

Használható padlón és szőnyegen egyaránt. A talpazat szilikonos csúszásgátlóval  van ellátva, a megfelelő stabilitás végett. Felülete sima, hogy cipőben, mezítláb vagy harisnyában is tudja használni. Az eszköz anyagából adódóan semleges mosószeres, szappanos langyos vízzel tisztítható, szükség esetén fertőtleníthető.

Használja napi rendszerességgel óránként 5-8 percet. Túlhasználata esetén izomlázat okozhat!

Ára:

7.620 Ft + 1780 Ft szállítási költség (az ár áfát tartalmazza). DPD futárszolgálat kézbesíti a megrendeléseket.

Megrendelhető:

 • a www.veinmaster.hu,
 • info@veinmaster.hu
 • Facebook: VEIN Master - az érmester,
 • Telefonon: 06 70 / 886 2211 számon

A kiszállítás ingyenes!

Személyes átvétel: előzetes egyeztetés után: Budapest, XIV.ker. Kerepesi út 80/d és XI.ker. Bartók Béla út 92-94.